keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Katsaus menneeseen

Kun Futisennustaja on nyt suosiolla todettu, jossei nyt kuolleeksi, niin ainakin koomassa olevaksi, on hyvä vetää yhteen mitä Futisennustaja on ollut ja miten se on menestynyt.

Virallisia tilastoja minulla ei ole, koska Futisennustaja oli ennemminkin "Proof of concept", kuin oikea tuote tai palvelu. Menneitä rivejä on tallessa satunnaisesti, mutta mitään järkevää järjestelmää noiden rivien tarkastamiseen en ole tehnyt, enkä sitä aio enää tehdäkään. Kaikki vaiva laitetaan Vakiomestariin.

Futisennustajan tuloksia-sivulla on historian havinoissa muutama osunut rivi noteerattu, tosin ne eivät varmasti ole edes parhaat tai rahakkaimmat osumat, vaan ne on käsipelillä noteerattu ja tarkastettu. Tulossivulta ei siis näe yhtään realistista kuvaa kuinka usein Futisennustaja olisi osunut, jos kaikki sen ehdottamat rivit olisi pelattu.

Rivien pelaamiseen liittyy myös toinen ongelma joka on Vakiomestarissa otettu huomioon: sarakemäärät. Futisennustaja vain kylmän viileästi laittoi lisää ja lisää merkkejä mikäli kierros oli tasainen ja hankala, ja sen ehdottaman järjestelmän orjallinen tekeminen olisi tullut erittäin kalliiksi. Mitään vaihtoehtoista "maksimissaan 64 saraketta" vaihtoehtoa ei ollut, vaan rivien karsiminen piti tehdä käsipelillä. Tämä tullaan korjaamaan Vakiomestarissa, joka osaa muodostaa rivejä annettujen sääntöjen mukaisesti.

Kiitoksia kaikille palautetta lähettäneille, sitä saa edelleen lähettää joko tänne blogiin taikka suoraan sähköpostilla osoiteeseen: tumi (miukumauku) vakio (piste) net

Ei kommentteja: